Kapcsolat

Kapcsolatfelvétel:

Harsányi Jenő

jharsi@gmail.com

+36-30-465-7626


Hozzászólások

Kapcsolat — 5 hozzászólás

 1. Kedves Jenő Barátom ! + még Földim is!
  Büszke vagyok hogy személyed e nagy feladat jeles képviselője.
  Természetesen maximálisan támogatom, mint ahogyan a Jászdózsait is.
  –ja 1 kérdés mi az hogy kazettás ? én sem de beszélgetö partnereim sem
  értik illetve tudják. Javaslom a teljes siker érdekében még több tájékoztatást.

  Barátsággal üdvözöl Őzse Pali

  • Tisztelt Mandy Ur!

   A hatvannegy varmegyebol osszegyujtott es megszentelt fold altal valik ereklyes orszag zaszlova.

   Tisztelettel: hj

   • Tisztelettel jelezném, hogy a 64 vármegye mitoszát Toroczkai (Tóth) László mozgalma terjesztette el, mely minden alapot nélkülöz. Bár ismerem a magyarázkodást, miből ered mindez, de ha nem akarunk történelmet hamisítani, akkor tudomásul kell venni, Magyarországnak 63 vármegyéje volt. Több országzászló talapzatában, melyben ereklyeföldet helyeztek el, a fedőlapon ez olvasható: “63 vármegye röge”. Ennek okán az újonnan kiadott ereklyetatrtó is álságos, a régieken is az olvasható, hogy 63 vármegye földjét tartalmazza. Az 1945 előtt kiadott könyvek is csak 63-ról tudnak. Azt hiszem, akkor jobban tudták, mint ma Toroczkai. Egyébiránt nemcsak vármegyék, hanem csatahelyek, törvényhatósági városok is hoztak földet.

    üdvözlettel:
    Kovács Ferenc
    Hódmezővásárhely

    • Az 1920-as trianoni békediktátum előtt Magyarország összesen 64 (63 régi magyar megye valamint Fiume város és kerülete) vármegyére volt osztva. Az összes vármegye együttes területe 1920 előtt 282 870 km2 volt, ebből 193 668 km2-t elcsatoltak, 89 202 km2-t pedig meghagytak Magyarországnak.
     A Magyar Szent Korona fennhatósága alá tartozott továbbá a nyolc horvátországi vármegye is. A Magyarországgal ezer éven át unióban lévő Horvátország nyolc vármegyéje:
     Belovár-Kőrös (Bjelovar-Krizevci), Lika-Krbava, Modrus-Fiume (Severin), Pozsega (Pozega), Szerém (Srijem), Varasd (Varazdin), Verőce (Virovitica) és Zágráb (Zagreb).

Minden vélemény számít!